Torsdag, 23 Juli, 1998

Kicka för större bild
 En oväntad men vädligt trevlig omväg!.
Zoom
En strålande morgon med solsken och en alldeles perfekt temperatur. Man har redan glömt alla milen i sadeln i hällregn dagarna innan. Nu skall man bara ta sig hem också. Vi kör fel några gånger och hamnar på konstiga småvägar, och tur är det för vi hittar riktigt roliga och otroligt kurviga vägar. Närmare svenska gränsen trodde vi att det skulle bli tråkigare vägar med mer trafik och tätare mellan samhällena. Då dök vi plötsligt på en skylt som vi aldrig sett förut. Det blev tvärnit och till att vända tillbaks till skylten och se om vi såg rätt. Jo då, det gjorde vi. En stor skylt med tre mindre skyltar på som visade att vägen till nästa samhälle var smal, krokig och brant. Vi var bara tvungna att ta den omvägen. Det var det värt, för det var en grymt rolig väg. Nästan som berg-och dalbanan med perfekt underlag, slät ny asfalt och lite trafik så man kunde bestämma farten själv.

Vid det här laget är man ganska trött så vi ser fram mot att vila på färjan Horten-Moss. Där ligger vi utslagna på var sin soffa efter vi köpt fika för våra sista norska pengar. När färjan lägger till i Moss är det bara ett stenkast ut
Kicka för större bild
 Formationskörning
Zoom
till E6:an och en jobbig transportsträcka innan vi kommer in i Sverige. När man nu snart är hemma sitter man och tänker tillbaka på dom dagar som varit och jag kan ju säga att dom har varit bra trots allt regn. Norge ligger så nära och ändå är det så stor skillnad på naturen med så mycket fjäll och fjordar som gör det helt underbart att köra mc där. Krokiga vägar med ibland stor nivåskillnad och alla tunnlar där vissa är flera kilometer långa och många färjor där man får sig lite vila och en snabbfika. Helt underbart med andra ord och vi återkommer nog flera gånger till Norge på mc. Vi har funderat på att åka till Island någon gång, så jag kanske återkommer med ett resereportage som handlar om det. Vi är glada att vi har kommit hem helskinnade även denna gång.

Tack för mig...
Vi kanske möts på vägarna.